Fud Epon Brus0417 4

Brus 13.04.2017. Udruženje Srbija iz francuskog grada Epon odazvalo se molbi, odnosno apelu, FK FUD za pomoć i zajedno sa članovima udruženja prikupili su novac koji su juče uručili predstavnicima FK FUD u Brusu.

FUD Epone Brus0417 2

U tročlanoj delegaciji Udruženja Srba iz Eponea bili su Boban Đorđević, blagajnik udruženja, Rade Gavrilović i Grada Kričak a ispred FK FUD sportski direktor Nemanja Minić i trener Vladimir Knežević. 

FUD Epon Brus0417 5

"Drago nam je da možemo pomoći našim ljudima kojima je to neophodno. Prikupili smo određena sredstva kako bi na neki način pomogli FK FUD iz Brusa da stane na noge i nastavi takmičenje. Mi smo se pre organizovanja akcije pomoći malo raspitali o stanju ovog kluba iz Brusa, sagledali celokupnu situaciju i odlučili da pomognemo. Drago nam je da ovaj klub čine igrači iz samog Brusa i da su bili dostojanstveni i pored svih problema koji su zadesili klub. Ja sam bio u Brusu davne 2013. sa našim klubom US Serbia 78 i tada nam je bila želja da uspostavimo saradnju grada Epon u kom radimo i živimo sa opštinom Brus ali do toga nažalost nije došlo i pored naše najbolje volje. Nadam se da ćemo to u nekom narednom periodu uspeti da ostvarimo na obostrano zadovoljstvo. Još jednom da kažem da mi je drago što mogu ispred Udruženja Srbija iz Eponea da uručim pomoć FK FUD-u i nadam se da narednu sezonu igrati još bolje. koristim priliku i da svima čestitam uskršnje praznike tradicionalnim pozdravom "Hristos Vaskrse!". - rekao je Boban Đorđević ispred Udruženja Srbija Epone.

FUD Epone Brus0417 3

"Ova pomoć i gest naših prijatelja iz Udruženja Srbija iz francuskog grada Epon je od velikog značaja za naš klub koju nikada nećemo zaboraviti. Nadam se da će veza FK FUD i Udruženja Srba Epon biti od sada još čvršća i da ćemo uspostaviti i konkretniju saradnju. Pozdravljam sve prijatelje u Udruženju Srbija u francuskom gradu Eponu i još jednom se svima zahvaljujem u ime FK FUD." rekao je Nemanja Minić, sportski direktor fudbalskog kluba Brusa.

FUD Epone Brus0417 1

Inače udruženje Srbija iz Epona okuplja oko 300 članova koji su rodom iz svih krajeva Srbije ali većinom iz Rasinskog i Topličkog okruga, a predsednik udruženja je Milinko Đokić. kao i ovaj put, članovi udruženja su uvek pomagali kada je trebalo i koliko je mogli. Ono što je najbitnije često se okupljaju kako bi učvrstili međusobno prijateljstvo ali i tradiciju i običaje iz mesta odakle vode poreklo.

Nadamo se da je ovaj susret bio jedan u nizu trasiranja puta saradnje između Brusa i francuskog grada Epon.

Tekst o FK FUD pogledajte na linku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE