DramskiBrus 010217 04

Ljubiša Krasić - profesor srpskog jezika i književnik dobitnik je druge nagrade na konkursu "Miloš Vidaković" 2017 koja se dodeljuje u okviru manifestacije "Vidakovićevi dani" u opštini Rudo.

Na pesničkom konkursu koji je trajao od 01.10. do 31.10.2017. godine svoje radove poslala su 302 autora iz Kanade, Australije, Makedonije, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine,  i stigla je 521 pesma.

Žiri u sastavu Mirko Ikonić, profesor književnosti i književnik, Slobodan Ristović, književnik i Milana Stupić, profesor književnosti i književnik na svojoj sednici održanoj 15. novembra 2017. godine zaključio je sledeće:

Prva nagrada: Pesma "Zagonetka" pod šifrom „Tajna ogledala“ autor Milanka Kuzmić iz Doboja.

Druga nagrada: Pesma "Milosava" pod šifrom „120 km do sna“ autor Ljubiša Krasić iz Prokuplja

Treća nagrada: Pesma "Jaganjci na krstu" pod šifrom „Pesma koja se ne zaboravlja“ autor Jasmina Malešević iz Beograda.

Pohvaljene su i pesme koje su pristigle pod šiframa: "Zrnce", "I to će proći", "Poznanstvo", "Maljčika", "Istočnik", "Aperion" i "Mirka i Nemirka".
Nagrade će biti uručene 24. novembra 2017. na Svečanoj akademiji „Vidakovićevi dani“ 2017. u 19:00 časova u Rudom.

Manifestacija "Vidakovićevi dani" pokrenuta je 2000. godine sa željom da se budući naraštaji podsete na Miloša Vidakovića koji je rođen u Rudom i koji je tokom života ostavio trag u kulturi i istoriji ove opštine.

Milos Vidakovic

Miloš Vidaković rođen je 1891. (Granje, Štrpca) Opština Rudo. Član Mlade Bosne, pesnik, književni kritičar, prevodilac, prijatelj Ive Andrića, pisao za časopis "Narod". Umro 02. oktobra 1915. godine u Velesu usled bolesti pluća. Objavio zbirku pesama "Carski soneti".
izvor:opstinarudo.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE